sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Love in the air

Love in the air

Renforsin lenkki

Renforsin lenkki on sunnuntaikävely tai -juoksun valokuvaharrastajan unelma tähän aikaan. Kajaaninjoen vartta kiertävä lenkkipolku tunteilee monella tasolla. Aloitin kierroksen Kajaanin hautausmaan poluilta, joka pisti ajatukset heti alkuun ojennukseen. Mihin meillä oikeastaan on tässä elämässä kiire? Ponttoonisillan jälkeen oikaisin hieman metsikön kautta. Siellä tuoksuu jo kevätmulta - melkein odotin, että leskenlehti olisi jo tervehtynyt kukillaan joen rantamilla. Lenkkipolku jatkui, tosin hieman jäisenä, olisi pitänyt ottaa mukaan pussillinen hiekoitushiekkaa. Harmitti hieman liukkaus, kun ennätin jo ihastua ajatukseen, että tässäpä sukulaisvieraille oiva ohjelmanumero. Etsin silmilläni matkan varrelta saukkoa, kun kuulin sen jo levänneen vastapäisen joentöyrään lämpimällä kallionkupeella. Nyt se ei näyttäytynyt, mutta linnanraunioiden jälkeen joutsenet pelastivat tavoitteeni ja pääsin kuvaamaan.

Kajaaninjoella oli rakkautta ilmassa, kun joutsenpariskunnat laskeutuvat lennon jälkeen tervehtimään toisiaan. Voimalaitosten välistä suvantoa varjostavat kaupungin korkeat kerrostalot illalla, mikä kuvauksen kannalta on hyvä, mutta se estää hienojen auringon viimeisten säteiden kimalluttamat lintukuvat. Oikeasta suunnasta kuvatut linnut saavat taustalleen upeat linnanrauniot. Taisipa joku kanssakuvaaja sanoakin, että linna taustalla ja joutsenet etualalla saisi hyvän Kajaania mainostavan kuvan. 

Viime tiistaina laskin joutsenpareja olevan 8 kpl eli yhteensä 16 joutsenta. Lauantaina siellä näkyi enää 2 paria ja tänään 1 pari. Osa oli siirtynyt lähelle Onnelan asuntoalueen edustalle sulaan ja osan bongasin Paltaniemen pelloilta. 
Samaan suuntaan

Tähän aikaan oiva markkinointivaltti ja nähtävyys Kajaanille on Renforsin lenkki ja siihen liittyvä lintulajisto. Saattaapa hyvällä lykyllä nähdä saukonkin. Ohjelmapalvelussa voisi selostaa laulujoutsenen elämää poikasesta aikuiseen yksilöön unohtamatta kunnon sinisorsaa, joita yksilöinä lienee satoja linnan raunioiden kupeessa. Renforsin lenkin jatkumona nähdään uusi uimahalli ja Onnelan asuntoalue. 
Kesällä siellä pääsee uimarannallekin. 

Kainuun liikunnan sivuilta löytyy hyvä reittiohje Renforsin lenkille: Renforsin lenkki








Sorsat lennossa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti