torstai 6. maaliskuuta 2014

Teeriä latvassa


Lähes viidenkymmenen linnun parvi


Manamansalossa satuin ajelemaan alkuviikosta teeriparven keskelle. Pikalaskennassa parvessa lienee ollut lähes viisikymmentä yksilöä, naaraita ja koiraita. Yllättävän suuri populaatio, kun uusi sukupolvi ei vielä ole kuoriutunut edellisen metsästyskauden jälkeen.

Teeri ei pelkää autoa, mutta äkillistä likettä sitäkin hanakammin. Pääsin kuvausetäisyydelle todella hiljaisella vauhdilla, sitten moottori sammuksiin, auton ovi varovasti auki ja kamera tukevasti oven rakoon. Autojalusta tai hernepussi olisi hyvä tällaisiin tilanteisiin, mutta niitä ei nyt ollut mukana, joten piti reagoida nopeasti muulla tavoin. Ilman tukea ei tällä valolla ja pitkällä objektiivilla olisi saanut yhtään siedettävää kuvaa.

Sarjalaukaisuilla ikuistin parvea noin viitisen minuuttia, kunnes vastaantuleva auto lehahdutti koko parven lentoon. Muutama otos kelpaa esitellä täälläkin. Kekkasin tosin, että tärähtäneet kuvat saavat uuden elämän öljyväritauluina, jotka syntyvät kätevästi kuvankäsittelyssä muutamalla napin painalluksella. Ylhäällä oleva lentokuva on esimerkki siitä. Sen voisi lähettää kutsukorttina vaikkapa metsästysseuran juhlaan.

Koivun urvut maistuvat teerelle.
Kuvat ovat sattumoisin nyt musta-valkoisia, koska opiskelen parhaillaan musta-valkokuvausta. Uskokaa tai älkää, mutta kuvaaminen ilman värejä on haasteellista. Niihin on saatava sekä mustan että valkoisen sävyjä. Kirkas taivas ja harmaa maasto eivät ole parhaimpia valo-olosuhteiltaan.

Seurasin parvea jonkun aikaa ja huomasin miten taitavia ne ovat liikkumaan hennoilla koivun oksilla. Ruokaa ainakin oli yllin kyllin.

Upea näky näin isosta parvesta (kuvassa n. 30 yksilöä).
Osa parvesta oli toisella puolella tietä.


Teereen voit tutustua lisää täältä:
http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/teeri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti